RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

А потім подумаємо і про Кубань: Ярош дав сміливий прогноз щодо звільнення Донбасу та Криму

Командир Української добровольчої армії, екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив, що після звільнення Донбасу та Криму Україна може претендувати на ряд регіонів, що входять до складу РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ZIK.

"Перемога буде. У даній конкретній ситуації, якщо ми торкаємося Донбасу, це, звичайно, звільнення території та її зачистка від всякого деструктивного антидержавного елементу, який зі зброєю в руках воює проти нас. Бандитський підпілля - воно ж все одно буде зберігатися, на це потрібен час, навіть після звільнення територій", - сказав Ярош.

При цьому він додав, що звільнення Донбасу не стане остаточною перемогою.

"Це повернення Криму, безумовно. Без цього перемоги не може бути. Ну хоча б в межі тієї держави, в якій ми жили до 2014 року, повернути наші території. А потім ми подумаємо, там вже інший час, там молодь у нас. Кубань, Дон, Воронезька область... Російські ж політики галочку поставили на Крим, "тепер це російська земля". Ну такі галочки ми можемо теж розставити. Україна має потенціал показати, де українська земля. Всьому свій час під сонцем", - заявив Ярош .

Як повідомляв "Апостроф", раніше у 2016 році у росіян викликала бурхливу реакцію заява глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського про те, що Україна рано чи пізно поверне до свого складу Курщину, Брянщину, ВоронежчинуРостовщину і Краснодарський край.