RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Розгорається скандал через поїздку до Криму одного з лідерів українців Угорщини: опублікований документ

Депутат Державного самоврядування українців Угорщини, глава самоврядування українців XX району Будапешта Анатолій Бурий у травні 2017 року здійснив незаконний візит на територію тимчасово окупованого Криму.

З відповідним зверненням посол України в Угорщині Любов Непоп звернулася до Державного та Столичного самоврядування українців в Угорщині.

Відзначається, що Бурий приїхав в Алушту, де виступав в якості керівника угорської делегації мерії Будапешта на проросійських заходах, де просував ідею налагодження контактів між Угорщиною і окупаційною "владою" Криму.

При цьому, офіційно Угорщина підтримує територіальну цілісність України і не визнає спробу анексії Криму.

"Територіальна цілісність держави - це те питання, в якому немає місця для компромісів і напівтонів. Будь-яке виправдання або спроби зрозуміти російську агресію проти України толеруватися не можуть і не будуть. Коли така неповага до нашої держави висловлюється з боку людини, яка себе ідентифікує як українець - це подвійна зрада, яка заслуговує адекватних дій і публічного осуду", - йдеться в тексті документа.

Як повідомляв "Апостроф", президент Сирії Башар Асад, троє дітей якого минулого літа відпочивали в окупованому Росією Криму, потрапив в базу "Миротворця".