RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

З'явилися цікаві подробиці про російського пропагандиста, який потрапив під обстріл на Донбасі

Звукооператор російського пропагандистського телеканалу ВГТРК Ігор Уклеін, який разом зі знімальною групою потрапив під обстріл на Донбасі 17 травня, був контужений під час війни в Грузії в серпні 2008 року.

Про це свідчить матеріал російського видання "Независимое военное обозрение" за 22 серпня 2008 року.

Автор статті стверджував, що грузинська артилерія і танки нібито накрили вогнем Цхінвалі. Тоді постраждало багато журналістів, серед яких опинився і Уклеін.

"Убитий фоторепортер Олександр Климчук, який працював за договором з ІТАР-ТАСС, репортер журналу "Русский Newsweek" Григол Чихладзе і оператор нідерландського каналу RTL Стен Сторіманс. Поранений кореспондент того ж каналу Йероен Аккерманс, військовий кореспондент "Комсомолки" Олександр Коц, керівник "Військової програми" РТР Олександр Сладков, отримав контузію його оператор Ігор Уклеін, травму ноги репортер "Независимой газети "Марина Перевозкіна. Крім того, поранені продюсер НТВ, турецька і американський репортери, прізвищ яких ми не знаємо", - зазначалося в матеріалі.

Нагадаємо, 17 травня, стало відомо про ліквідацію на Донбасі командира "15 інтернаціональної бригади" проросійських бойовиків Олега Мамієва ("Мамая"). Пізніше з'ясувалося, що на місці ліквідації бойовика також були присутні співробітники ВГТРК Олександр Сладков та Ігор Уклеін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше автобус з російськими пропагандистами потрапив під обстріл в Сирії.