RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Британський полковник розповів про план Путіна відрізати частину України

Росія намагається відрізати логістику з Маріуполем, щоб зробити його більш легкою ціллю для вторгнення і це перший крок в спробі "відібрати" південь України.

Таку думку висловив військовий британський експерт Глен Грант, передає видання "Новости Донбасса".

"Росія в Азовському морі відрізає логістику з Маріуполем і відрізає цей берег. І це звичайна політика, тому що це може спричинити за собою значні скорочення на підприємствах Маріуполя, соціальна нестабільність зробить Маріуполь легшою метою з точки зору вторгнення або з точки зору заяв у стилі: "Україна не може захистити вас, Україна не може дати вам роботу. Ось чим це може для вас обернутися, коли ви співпрацюєте з Україною". Тому у Росії є справжня перевага, вона реально може знищити інфраструктуру, бізнес Маріуполя, металургію - це, по-перше. По-друге, мені здається, що це тільки перший крок у спробі "відібрати" південь України, зробити його непридатним для країни", - вважає експерт.

За його словами, якщо все піде за вищевказаним сценарієм, Україна понесе великі економічні втрати.

"Ви можете втратити 16-17% вашого валового внутрішнього продукту, що проходить через південне узбережжя при відвантаженні. Це не просто втратити бізнес в цій галузі, вам доведеться почати платити більше грошей, для покриття соціальних проблем. Таким чином, ви насправді не тільки втрачаєте дохід, ви змушені витрачати більше грошей, щоб підтримувати непродуктивну частину країни", - підсумував Грант.

Читайте також про плани Кремля щодо Донбасу в матеріалі "Апострофа": Операція "Заморожування": навіщо Путіну потрібні "вибори" на окупованому Донбасі.