RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні вичислили фаната "русского мира", що працює в ОБСЄ: фото і відео

Представник місії ОБСЄ на сході України Микола Алєксєєв висловлює в соцмережах свою зневагу до українців та підтримку терористів ЛДНР.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Ці дописи нині приховані, однак вони залишилися на скріншотах журналістів. Пізніше Алєксєєв взагалі прибрав із соцмереж вказівки на свою посаду та обмежив доступ до інформації. А після запитів його сторінка взагалі стала недоступною. Тим не менше, журналісти отримали документальне підтвердження статусу цього чоловіка – дипломатична картка, видана МЗС у травні поточного року.

Військові експерти кажуть, що Алексєєв такий не перший: "Майже всі росіяни, які беруть участь у роботі міжнародних інституцій, а це, передусім, представництво ООН в Україні, ОБСЄ – це люди, які виконують завдання російських спецслужб. Вони беруть участь в інформаційних спеціальних операціях проти України, дискредитації".

Журналіст Юрій Бутусов пояснює, що системного рішення не допускати росіян в ОБСЄ місія прийняти не може, адже Росія є членом організації, а війна – гібридна: "Україна не визнала стан війни з Російською Федерацією, тому формально вони мають право направляти нам представників Росії для участі в їхній місії. Немає заборон".

На численні запитання, як посвідчення спостерігача могли видати агенту Кремля, у МЗС не реагують. А в ОБСЄ відповіли: питання вивчають, погляди Алєксєєва з офіційними не збігаються.

У місії заявили, що за потреби вживатимуть по відношенню до Алєксєєва адміністративних заходів. Яких саме – не уточнили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Харкові побили проросійськи налаштованих молодиків, які публічно підтримували "руський мір".