RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

У Києві провели акцію до Всесвітнього дня нульової дискримінації: як пройшов захід

У п’ятницю, 28 лютого, за ініціативою Програми розвитку ООН в Україні в Музеї історії міста Києва відбулись заходи, приурочені до Всесвітнього дня нульової дискримінації.

Головною темою зустрічі-дискусії стала "Протидія дискримінації жінок і дівчат". Головними учасниками були Заступник Міністра соцполітики з питань євроінтеграції Сергій Ніжинський, керівниця групи проектів ПРООН з демократичного врядування Олена Урсу, громадські та культурні діячі. У наступній панельній дискусії "Україна без дискримінації: від мрії до реалізації" витоки нетолерантного ставлення до різних соціальних груп та шляхи подолання цієї проблеми обговорили філософ Михайло Мінаков, громадська діячка Уляна Пчолкіна та письменник Любко Дереш.

Також на заході відбулась презентація п’яти мікрофільмів, які стали фіналістами конкурсу соціальної реклами "Нуль дискримінації", проведеного ПРООН в Україні у партнерстві з Molodiya Fesival. Автори соціальних роликів у своїх роботах порушили проблеми ейджизму, дискримінації людей з інвалідністю та людей, що опинилися у скрутному положенні, закликали до толерантного ставлення до представників ЛГБТ та необхідності поважати права людини у будь-якій ситуації.