RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Українські артилеристи провели масштабні навчання на Донбасі: опубліковано потужні фото

У Донецькій області на одному з полігонів поблизу Маріуполя українські артилеристи провели масштабні навчання.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"Не дивлячись на сильний вітер, артилеристи підрозділів операції Об'єднаних сил тренувалися знищувати цілі за допомогою аеророзвідки, а також вражати умовного противника на великій відстані з закритих вогневих позицій", - наголошується в повідомленні.

Протягом двох днів проводились інструкторсько-методичні заняття керівного складу ракетних військ та артилерії Об'єднаних сил. Мета занять - поліпшити навички пристрілки та ураження цілей з мінометів і гармат різного калібру.

Начальники артилерії військових частин обмінялися бойовим досвідом та ознайомилися з технічними новинками, призначеними для більш ефективного застосування артилерії в бою.

Для занять на полігоні розгорнули кілька локацій.

На першій локації, створеній на базі однієї з бригад зі складу оперативно-тактичного угруповання "Схід", офіцерам-артилеристам продемонстрували порядок ведення вогню з закритих вогневих позицій із застосуванням безпілотників.

На другий локації із застосуванням новітньої артилерійської балістичної станції командири обчислювали швидкість польоту снаряда і, незважаючи на сильний вітер, здійснювали точні постріли.

Під час навчань відпрацьовувалася стрільба зі 152-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 100-мм гармати МТ-12 "Рапіра" та міномета калібру 120 мм.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося вражаюче відео навчань штурмової бригади ЗСУ.

Також раніше українські морські піхотинці провели навчання, в ході яких відпрацювали військові дії в нічний період.