RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Крав гроші на освітлення будинків: чиновнику міськради Харкова пред'явили серйозні звинувачення, фото

Заступник директора департаменту Харківської міськради займався розкраданням коштів, виділених на освітлення житлових будинків міста.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться на сайті Нацполіціі.

"Чиновник разом з керівництвом комерційної структури організував "схему" по розкраданню коштів, виділених на освітлення житлових будинків. Злочинну діяльність групи посадових осіб викрили оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіціі в Харківській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з прокуратурою Харківської області", - наголошується в повідомленні.

В ході слідства поліцейські встановили, що до складу злочинного угруповання входили заступник директора одного з департаментів Харківської міськради, а також директор і власник приватної фірми, яка була визнана переможцем державних закупівель.

Комерційна структура, згідно з умовами договору, проводила роботи по поліпшенню освітлення багатоповерхових житлових будинків Харкова за рахунок коштів місцевого бюджету.

З метою власного збагачення зловмисники розробили "схему" розкрадання та привласнення грошей. Чиновник вносив завідомо неправдиві відомості в офіційні документи щодо обсягів та вартості поставлених матеріалів і виконаних робіт з освітлення багатоквартирних житлових будинків. Сума завданих державі збитків склала понад 800 тис. гривень.

Фігурантам справи - заступнику директора департаменту Харківської міськради, а також директору фірми і її фактичному власнику - повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові на хабарі зловили "сліпого" чиновника.