RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Стамбулі затримали торговців органами, серед них - українці

У Стамбулі (Туреччина) викрили осіб, яких підозрюють у причетності до незаконної торгівлі органами. П'ятьох з 18 осіб, серед яких громадяни Нігерії, Уганди, Грузії, Росії, України, Киргизстану і Туркменістану, заарештували.

Про це йдеться в повідомленні агентства Anadolu.

Управління по боротьбі з торгівлею людьми Туреччини розпочало розслідування серед біженців у зв'язку з підозрілими свідченнями 18 іноземців, які звернулися в Комітет з етики і назвали себе родичами осіб, які потребують пересадки органів.

В результаті розслідування стало відомо, що ці особи не мають жодних родинних стосунків з пацієнтами, а таким чином хотіли продати свої органи. Серед 18 підозрюваних осіб - громадяни Нігерії, Уганди, Грузії, Росії, України, Киргизстану і Туркменістану.

Після проведеного допиту вісім осіб відпустили на свободу, 10 - постануть перед судом.

У відношенні п'ятьох осіб застосовано запобіжний захід у вигляді арешту, ще п'ять осіб дали підписку про невиїзд.

Як повідомляв "Апостроф", Нацполіція викрила транснаціональне злочинне угруповання торговців людьми. Злочинна група займалася вербуванням українців для перевезення нелегальних мігрантів з країн Південно-Західної Азії до Європи. Зловмисники нелегально переміщували завербованих українських громадян через державний кордон до Туреччини, де потім їх втягували у злочинну діяльність. Протягом п’яти років фігуранти завербували понад 200 українців.