RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Під Полтавою попрощалися з бійцем ЗСУ, загиблим від кулі снайпера: фото і відео

8 травня у Львові помер поранений на Донбасі боєць з Полтавської області Юрій Опришко, який отримав кульове поранення в голову 9 квітня. 10 травня героя поховали на батьківщині, в селі Ялинці.

Про це повідомляє "Суспільне".

Попрощатися з 43-річним воїном прийшли побратими, рідні, друзі та місцеві жителі.

"Дуже веселий він був. Дитинство з ним ми провели разом. Дружили, як в селі буває. І корів разом пасли, і по господарству поралися. Поганого про героя Юрія нічого не можу сказати", - зазначив друг загиблого.

Юрій служив на Донбасі двічі: в 2015-му пішов по мобілізації, а 2019 м - за контрактом зі Збройними силами. Мав позивний "Боня".

"Він був удома рік або два. Працював тут, потім раптом одружився. Народилася у них донечка. Сім'я хороша. Два роки тому продовжив службу і підписав контракт. Служив в штурмовому батальйоні "Айдар", куди прийшов добровольцем", - розповідає сусід загиблого.

Весь час в госпіталі з Юрієм була його дружина. Крім неї, у героя залишилася мати і двоє дітей - чотирирічна дочка і двадцятирічний син.

Як повідомляв "Апостроф" 8 травня російсько-окупаційні війська "Л/ДНР" в черговий раз порушили режим припинення вогню, обстрілявши житлові райони Мар'їнки з важкого озброєння.