RU  UA

В Японії потужні зсуви знищили десятки будинків, є жертви: така доля може спіткати ще одну країну

У курортному місті Атамі в Японії стався зсув, який зруйнував кілька десятків будинків і забрав життя трьох людей. А до Куби дістався тропічний шторм "Ельза", що також може призвести до зсувів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Японія

Троє людей загинули і 113 зникли безвісти після потужних зсувів у японському місті Атамі. Потік землі зніс понад вісімдесят будинків. Ще три тисячі домівок залишилися без електрики.У місті тривають пошуково-рятувальні операції.

Зсув землі стався в Атамі у суботу, після того як у регіоні пройшли проливні дощі. Рятувальники переконані, що найближчими днями негода не відступить, тож кількість жертв може зрости.

Куба

Тропічний шторм "Ельза" дістався Куби. Там вирують потужний вітер, безперервна злива та хвилі, що сягають висоти будинку.

Понад сто тисяч людей евакуювали з прибережних частин острова. Їх розселили в урядові притулки. Місцева влада закликала туристів не виходити на вулицю.

Невтішними є і прогнози синоптиків. За даними метеорологів, дощі триватимуть протягом декількох днів. Найсильніші зливи очікують у центральній і західній Кубі.

Така кількість опадів може призвести до повеней та зсувів. Наступним пунктом призначення "Ельзи" після Куби стане Флоридська протока.

Туреччина

У Туреччині у 300 метрах від пляжу пронісся торнадо. Стихія вдарила на узбережжі Чакраз в Амасрі.

Жителі містечка та відпочивальники перелякалися не на жарт. На щастя, смерч не дістався до берега. Він покрутився у повітрі п'ятнадцять хвилин і зник у морі.

Слід за цим розпочався сильний дощ і буря. Правоохоронці зупинили рух містом.