RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В центре Львова толпа из-за двух слов зверски избил поэта и музыканта фото и все детали

У Центрі Львова молодики побили та пограбували двох хлопців - київського поета та львівського вуличного музиканта.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook сам потерпілий - молодий київський поет Сергій Савін.

Інцидент трапився біля пам'ятника Шевченку. За словами Сергія, нападників було п'ятеро. Усі віком приблизно від 20 до 25 років. Молодики напали на нього і львівського вуличного музиканта Максима Вербу. При цьому вони застосували газові балончики, через що постраждалі отримали хімічні опіки першого ступеню.

Сергій стверджує, що до бійки між ними і нападниками не було взагалі ніяких розмов. За його словами, причин для нападу у зловмисників не було взагалі.

Сергій впевнений, що незважаючи на те, що у них відібрали телефони, напад було скоєно не заради пограбування. Поет переконаний, що зловмисники застосували насильство з метою дискримінації.

До такого висновку він прийшов через те, що нападники нібито перед цим могли почути від нього словосполучення "коханий друг". Так він назвав свого приятеля - львівського вуличного музиканта Максима Вербу.

"Тому, молодчики могли собі нафантазувати, що ми належимо до ЛГБТ спільноти", - припустив Сергій і підкреслив, що все одно, навіть якби це було правдою, це їхня особиста справа.

Також на своїй сторінці Сергій подякував усім знайомим і незнайомим людям, які створили необхідний суспільний резонанс. Завдяки цьому, за словами Сергія, поліція почала активно займатися цією справою.

Тим часом в прес-службі львівської поліції вже підтвердили факт нападу. Однак правоохоронці, поки що, не кваліфікують цей злочин, як мотивований дискримінаційними міркуваннями.

Також деякий час тому ми повідомляли про те, як в Дніпрі по-звірячому побили відому правозахисницю.