RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Рашисти готуються до битви за Сєверодонецьк: актуальна карта бойових дій в Україні

Російські окупанти продовжують вести атаки на сході України, а також 17 травня намагалися прорватися через кордон у Сумській області.

Про ситуацію на фронтах розповіли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Основною метою Росії зараз є оточення українських сил на сході України та повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Російські війська безуспішно намагалися поліпшити свої тактичні позиції на південь від Ізюму для відновлення наступальних дій. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська поповнюють війська та накопичують резерви для відновлення наступу на Слов'янськ. Росіяни не захопили шосе на схід від Довгенького — села приблизно за 30 км на південь від Ізюма; ця дорога потрібна для продовження наступу на Слов'янськ. 17 травня українська артилерія знищила російську техніку лише за 15 км на північ від Ізюма.

Російські сили докладають усіх зусиль для перемоги в битві за Сєверодонецьк частково для того, щоб запобігти появі критики російської військової кампанії у вітчизняному інформаційному просторі.

17 травня російські війська також провели серію безуспішних наземних атак у західній частині Донецької області. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно намагалися захопити ділянку траси N20 на Слов'янськ на схід від Авдіївки. Росіяни також безуспішно намагалися прорвати українську оборону та вийти на трасу N15 на Запоріжжі.

17 травня українські сили продовжували відтісняти російські сили, що залишилися, на північний схід від Харкова. Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські сили намагаються відобразити контрнаступ українських військ у напрямку Вовчанська, прикордонного населеного пункту приблизно за 90 км на північний схід від Харкова.

Російські війська 17 травня не вели наступальних дій по всьому південному напрямку. Окупанти продовжують чинити тиск на мирних жителів України, щоб вони погодились із російською окупацією півдня України.

Російські сили продовжували наносити ракетні та авіаудари по Одеській та Миколаївській областях, намагаючись порушити транспортну інфраструктуру регіону.

Як повідомляв "Апостроф", віце-президент Єврокомісії Жозеп Боррель повідомив, що втрати ЗС РФ в Україні можуть претендувати на світовий рекорд для армії, яка вчинила вторгнення.