RU  UA

Деморалізація просто шалена: військовий розповів про паніку у командирів армії РФ у Херсоні

Минулої доби, 15 серпня, російські окупанти намагалися вести штурм у Херсонській області, але зазнали значних втрат і відступили. У командирів армії РФ у Херсоні – паніка, яка передається і солдатам.

Про це розповів депутат Херсонської обласної ради, військовослужбовець ЗСУ Сергій Хлань в ефірі Апостроф ТБ.

За його словами, ще місяць тому, після влучних знищень казарм росгвардійців, окупанти почали вивозити свої родини з Херсона, які завезли до міста з березня, заселивши до готелів "Панорама" та "Дніпро".

"Вони хотіли гарного клімату, говорили, що вони тут назавжди, розселялися в квартири українців, що поїхали. А тепер вони масово відвозять свої родини до Криму. А зараз самі тікають на Лівобережжя. Спочатку в Олешки, вважали це безпечним, але вибухи в Олешках та Новій Каховці показали, що наша арта працює по всій Херсонщині і навіть у Криму вже небезпечно. Вони перенесли командний пункт до Скадовського району, але наша артилерія там його знищила", - розповів Хлань.

Він додав, що командний склад РФ – у паніці. І вони точно не залишаються на Правобережжі.

"І та паніка, яка відбувається в командному складі, передається солдатам. Деморалізація ЗС РФ просто шалена. Вони чекають на ротацію, щоб бігти просторами великої Росії, щоб там розчинитися і їх не знайшли. Вони бачать шалену ненависть з боку українців на Херсонщині, їх не зустріли як визволителів, бачать, що жодних перспектив тут немає”, – розповідає депутат.

Тому, за його словами, окупанти запровадили систему політруків, які роздають брошури про скупчення нацистів, які загрожують Росії, що Україна придумана Леніним, що це завжди була Росія і таке інше.

"Тобто зомбування особового складу. Все те, що було в Радянському Союзі – переконують, залякують, заградотряди. Зараз ще завезли до Херсонської області кадирівців, які самі і виступають як заградотряди", - розповів Хлань.

Як повідомляв "Апостроф", полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан розповів, що окупанти втрачають бойовий дух та наступальний потенціал на Херсонському напрямку.