RU  UA

Окупанти намагаються втриматись за рахунок гарматного м'яса: експерт розповів про ситуацію на Донбасі

На лінії Сватово-Кременна, де ЗСУ взяли під контроль важливу трасу, окупанти намагаються втриматися за рахунок "частково мобілізованих" - гарматного м'яса, якого стає дедалі більше. У ЗСУ кількість навчених бійців також зростає, але не так швидко, як у окупантів, які женуть на війну непідготовлених людей.

Про це розповів експерт Defense Express Іван Киричевський у ефірі Апостроф TV.

"Рашисти використовують місцеве населення як живий щит, змушуючи ходити людей на роботу, а школярів до шкіл. Це говорить про те, що окупанти не планують залишати позиції навіть на тлі того, що ЗСУ можуть зайняти важливі висоти на трасі Сватово-Кремена і взяти рашистів в оточення", - зазначив він.

За словами експерта, окупанти не хочуть повторити свій недавній сумний досвід, коли вони проводили "референдуми" у Лимані, казали що Росія там "назавжди", а потым їм довелося спішно тікати. Видно, що вони отримали стратегічний наказ не залишати позиції, тому триматимуться за них до останнього.

У Бахмуті та Авдіївці - жорсткий тиск з боку окупантів, але ЗСУ зможуть стримати його.

Читайте також: Ворог продовжує тактику геноциду: боєць ЗСУ розповів про ситуацію в Бахмуті

"Рашистам там не допоможе навіть велика кількість мобілізованих. З боку ЗСУ елітні частини. Добре відомо, що коли гола піхота намагається наступати на укріплені позиції механізованих частин, то для цієї піхоти такі атаки завершуються плачевно. Рашисти тиснуть до останнього взводу, але безуспішно", - вважає Киричевський.

Він додав, що на ділянках, де є умовний паритет, ЗСУ мають переваги, щоб зламати його на свою користь за рахунок якісної артпідготовки.

"Умовно кажучи, поки орки "кладуть" по 15 снарядів у нікуди, наші бійці накривають одним снарядом двох рашистів. Коли земля підмерзне, ЗСУ матиме ще більше можливостей для маневру на БМП", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" публікував роз'яснення Івана Киричевського, чому у окупантів не вийде взяти Бахмут.