RU  UA

Не економлять: військовий експерт пояснив посилення ворожих атак "шахедами"

У травні Росія почала особливо часто атакувати українські міста ракетами та "шахедами" – ймовірно, Іран посилив виробництво дронів-камікадзе.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, у 2022 році Іран мав можливість щомісяця виробляти 50 "шахедів", що робилося переважно вручну. Проте, оскільки смертоносна зброя наразі користується популярністю у країни-агресора Росії й вона постійно закуповує дрони, ймовірно, Іран збільшив потужності виробництва. Саме тому Росія має змогу не економити на дронах, а обстріли України щоразу посилюються після прибуття бортів з Ірану.

Читайте також: ЗСУ отримали понад 1000 американських дронів-камікадзе Switchblade: в чому їхня особливість

"Зупинити цей процес можна лише знищивши військово-транспортну авіацію, оскільки вразити виробничі лінії дуже важко і без зміни політичного режиму в Ірані цього ніхто робити не буде", - наголосив оглядач.

Варто зазначити, що згідно з інформацією одного з моніторингових Telegram-каналів, у неділю, 21 травня Іранський вантажний Іл-76ТД Pouya Air (EP-PUS) злетів з Москви, аеропорт "Внуково", за рейсом "Москва-Тегеран". Це свідчить про можливе доставлення вантажу військового призначення.

Раніше ми писали, що "Українська команда" показала, як нищать ворогів дрони-камікадзе з вибуховими посланнями від українців.

  • Вас може зацікавити:

ППО не спрацювала: з’явилося відео удару БПЛА по куполу Кремля з прапором РФ

Стартує з автомобіля: як виглядає і на що здатний новий іранський дрон-камікадзе

Дальність удару - 750 км: в Україні розробили потужний бойовий дрон