RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Союзе писателей избежали продажи ценного актива - СМИ

Правління Національної спілки письменників України переглянув квоти на черговий з'їзд, щоб не допустити переобрання голови Михайла Сидоржевський рішенням урізаного з'їзду.

Про це повідомляє видання Сергія Руденка Bukvoid.com.

Нагадаємо, на такому урізаному з'їзді, який пройшов в минулому році в Ірпені, рішенням 68 членів союзу голова НСПУ віддав 5 гектарів, що належать Дому творчості письменників.

Комітет ВРУ з питань культури і духовності на своєму засіданні обговорив ситуацію в спілці письменників і підготував лист-звернення, яке зачитали на правлінні.

"Вже четвертий рік Союз письменників стрясають скандали, пов'язані з непрозорими схемами розпродажу належного союзу майна, неефективними методами господарювання і наступом на свободу слова в самій письменницької організації", - йдеться в листі за підписом голови Комітету Миколи Княжицького.

Оцінюючи наміри Михайла Сидоржевського, нардепи заявили в листі: "Ні за тоталітарного радянського режиму, ні за часів Віктора Януковича керівництво Національної спілки письменників України не дозволяло собі проведення таких ганебних з'їздів, які імітують демократію і волевиявлення широкого письменницького співтовариства".

Комітет ВРУ підтримав запропоновану Київською організацією НСПУ квоту на найближчий з'їзд (відбудеться 29 листопада) "один делегат від п'яти членів НСПУ". Таким чином, якщо в спілці більше 2000 письменників, то делегатів має бути не менше 400. Така квота збільшить конкуренцію серед кандидатів на посаду голови Спілки письменників, яка на сьогоднішній день не відповідає вимогам часу і виявилася на "маргінесах розвитку сучасного українського суспільства".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про підготовку урізаного з'їзду Національної спілки письменників України, на якому серед іншого можуть прийняти рішення про продаж пам'ятника архітектури на вулиці Банковій в Києві, особняка Лібермана, де зараз знаходиться головний офіс спілки.