RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Помер син автора "Володаря кілець": фото і біографія

На південному сході Франції 16 січня в віці 95 років помер Крістофер Толкін, син автора "Володаря кілець" Джона Рональда Руела Толкіна.

Про це повідомила організація The Tolkien Society, яка займається популяризацією творчості знаменитого письменника.

Крістофер народився в Лідсі в 1924 році і був третім і наймолодшим сином письменника.

Едіт Толкін з Кристофером та донькою Прісцилою

Він виріс на розповідях свого батька про хоббіта Більбо Беггінса, про який згодом була написана книга. Крістофер редагував більшу частину книг батька, в тому числі "Сильмариліон", "Незакінчені сказання", "Діти Гуріна", і "Історія Середзем'я". Крім того, він намалював карти для "Володаря кілець". Також Крістофер відомий як перекладач ряду скандинавських саг, в тому числі "Саги про Хервьор і Хейдреке".

Крістофер закінчив школу в Оксфорді, а потім католицьку Oratory. Під час Другої світової війни був військовим пілотом.

Після війни вивчав лінгвістику і англійську літературу в Трініті-коледжі Оксфорда. Викладав англійську мову в Оксфордському університеті з 1964 по 1975 роки.

Толкін-молодший критикував екранізації книг "Володар кілець" і "Хоббіт". Він багато разів судився через авторські прави, в тому числі намагаючись заборонити зйомки трилогії Пітера Джексона.

Його перший шлюб був з Фейт Фолконбрідж, скульптором, яка зробила бюст Толкіна, подарований письменнику при виході на пенсію. У них була одна дитина Саймон (народився в 1959 році). Пізніше Крістофер розлучився і одружився на канадці Балі Кнафейс. У них було двоє дітей: Адам (1969 року народження) і Рейчел (1971 року народження) .Останні роки життя Кістофер провів з дружиною у Франції.