RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Слони ще ті гурмани: вчені зробили несподіване відкриття про раціон тварин

Вчені зробили масштабне дослідження харчових звичок та поведінки слонів у пошуках їжі. Виявляється, ці тварини є великими гурманами.

Результати дослідження опублікували у журналі Royal Society Open Science.

Читайте також: В США знайшли величезне кладовище слонів, якому 6 мільйонів років: фото і відео

За словами автора дослідження Тайлера Карцінела, доцента кафедри екологічних досліджень і екології, еволюції та біології організмів у Брауні, краще розуміючи, що їсть кожна особина, вчені зможуть керувати такими знаковими видами, як слони, носороги та бізони, щоб забезпечити стабільне зростання їхніх популяцій.

Раніше чіткої картини того, чим насправді харчуються всі ці великі ссавці у дикій природі не було. Причина в тому, що за цими тваринами важко і небезпечно спостерігати зблизька, вони пересуваються на великі відстані, харчуються вночі та в густих чагарниках, а багато рослин, які вони споживають, доволі маленькі.

У своєму аналізі завдяки новітнім методам з'ясували, що відмінності в дієті між окремими особинами часто були набагато більшими, ніж вважалося раніше, навіть серед членів родини, які разом шукали їжу в певний день. Їх цікавили її різновиди задля задоволення.

Слони не їдять одне і те ж весь час. Встановлено, що вони переходять від споживання свіжої трави під час дощу до дерев під час тривалого сухого сезону. Незважаючи на те, що це поглиблене дослідження дозволило дослідникам визначити широкомасштабні схеми харчування, вони все ще не змогли розрізнити різні види рослин у раціоні слона.

Нагадаємо, на території Франції вчені виявили залишки гігантської ведмедесобаки, вік якої становить близько 12 мільйонів років. Палеонтологи назвали це вид Tartarocyon cazanavei.

  • Вас може зацікавити:

Доісторична дієта: вчені створили фрикадельку з клонованого м'яса мамонта

Кістки мамонтів та грецькі амфори: на дні Каховського водосховища знаходять унікальні артефакти, фото

У Китаї клонували арктичного вовка: як почувається і виглядає цуценя