RU  UA

До України повернулася одна з головних героїнь Олімпіади-2020: як її зустріли фанати

Еліна Світоліна привезла в Україну першу медаль Олімпійських Ігор з тенісу. Спортсменка відіграла майже 15 годин на корті під час змагань у Токіо.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

В аеропорту "Бориспіль" спортсменку зустріли оплесками. Вона - перша українка, яка здобула олімпійську медаль в одиночних змаганнях з тенісу

"На медалі що? Олімпіада Токіо 2020. Теніс. Жіночий одиночний розряд", - показує Світоліна.

Суперницю з Казахстану Єлену Рибакіну Світоліна здолала, програючи по ходу гри. За словами українки, на заключних матчболах візаві втратила концентрацію.

"Дуже напружений турнір. Всі матчі були дуже напружені, і завжди буквально пара м'ячів вирішували. Я рада, що я змогла в останньому матчі вирвати перемогу, і це було неймовірно, бо я вже не думала, що зможу виграти цей матч. Емоції переповнювали мене", - пригадує Світоліна.

Олімпіаду-2020 спортсменка називає ледь не найважчим змаганням у її житті. Тренер українки Михайло Філіма зазначає, що висока температура та вологість аж ніяк не допомагали відновитися.

"Ми граємо на відкритому повітрі, на хардовому покритті, яке так само нагрівається і має температуру за 50. Безспосередньо стосовно гри Еліни - у неї з першого кола були дуже важкі матчі і кожна гра по три сети, і кожен матч за 3 години", - наголошує тренер.

Бронзовою медаллю Світоліна не задоволена. Для себе вона ставила за мету здобути "золото". Нагоду вибороти омріяну медаль вона матиме за місяць.

Третя ракетка світу проведе в Україні лише добу. Після цього Світоліна полетить готуватися до змагань серії "USA - OPEN".