RU  UA

Скандал навколо обшуків ДБР в ЗСУ: Бутусов розповів про абсурдність

Журналіст Юрій Бутусов вважає дії працівників Державного бюро розслідувань, які провели обшуки в військових частинах Повітряних сил Збройних сил України та вилучили там техніку ППО, абсурдними.

АПОСТРОФ TV - СМОТРЕТЬ ОНЛАЙН ПРЯМОЙ ЭФИР

Про це він розповів в ефірі на "Апостроф TV".

При цьому Бутусов не пов'язує цей інцидент з екс-президентом Петром Порошенко.

Журналіст повідомив, що слідчі, не маючи ніяких підстав для вилучення зразків бойової техніки, приїхали до військової частини і "провели незаконну операцію".

На його думку, правоохоронці тепер за ці дії повинні відповісти перед судом.

"Дії співробітників ДБР, СБУ, а також військової контррозвідки та судді Хмельницького районного суду є незаконними, і цим повинна зайнятися контррозвідка. Співробітники, які вилучили зразки військової техніки повинні бути відсторонені, по ним повинна початися службова перевірка, порушено кримінальну справу і вони повинні відповісти за законом за розсекречення таємних операцій силовиків, а також нанесення шкоди обороноздатності держави", - розповів він.

Журналіст підкреслив, що починати розслідування даної справи потрібно саме з тих людей, які конфіскували деталі, так як в судовому рішенні, з яким вони прийшли в частину, не було нічого сказано про вилучення деталей.

Він запевнив, що винні обов'язково повинні отримати реальні тюремні терміни.

"Закупівлі деталей, які були вилучені у військових частинах, проходили при президенті Порошенко. А перевірки у військових частинах проходять саме тому, що нова влада хоче знайти деякі кримінальні деталі в дії попередньої влади. Однак дана історія навряд чи пов'язана з п'ятим президентом України Петром Порошенко ", - запевнив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський висловив глибоку стурбованість діями працівників Державного бюро розслідувань, які провели обшуки в військових частинах Повітряних сил ЗСУ.