RU  UA

Складнощі місцевих виборів: Лукерія в програмі "ТАКим чином" Матвієнко на "Апостроф TV"

Експерт реанімаційного пакету реформ Іван Ликера взяв участь у програмі "Таким чином" з Костянтином Матвієнком на "Апостроф TV", де вони обговорили складнощі місцевих виборів в Україні.

Формула голосування: Верховна Рада повинна визначитися, як Україна буде голосувати в жовтні

Лукерія запевнив, що у Верховній Раді повинні визначиться, як пройдуть місцеві вибори, але поки є якась невизначеність з тим, де буде проходити голосування за відкритими списками.

"Є три пропозиції, які будуть обговорюватися. Перша пропозиція - це провести вибори за відкритими списками в територіальних громадах з населенням від 90 тис. Другий варіант - це 35 тис. І третій - це з населенням від 10 тис. Основна боротьба йде за два останніх варіанти ", - пояснив він.

Новий територіальний поділ України: як можуть виглядати області в найближчому майбутньому.

Експерт зазначає, що раніше до Верховної Ради був внесений документ, який передбачав, що замість 490 буде створено 130 районів на території областей. При цьому він підкреслив, що кордони областей змінені не будуть.

Українські агломерації: як великі міста об'єднують навколо себе міста-супутники

Лукерія запевнив, що питання агломерації українських міст неможливо затвердити на законодавчому рівні. Вони або є, або їх немає.

"У даний момент найбільш виразними є київська агломерація, а також львівський, одеська, дніпровська і криворізька. І щоб все це закріпити на законодавчому рівні, потрібно підготувати якісний законопроект про агломерацію. Один варіант такого документа вже існує", - запевнив він.