RU  UA

Губернатор розвінчав неправду щодо загарбника поліцейського в Полтаві

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синегубов розвінчав неправду щодо загарбника поліцейського в Полтаві. За його словами, зловмисник знаходиться в Полтавській області.

Про це він заявив в ефірі "Апостроф TV".

"В області триває спецоперація. Зловмисник рухається по маленьким дорогам. Чекаємо завершення роботи силовиків. Єдина вимога правопорушника - це звільнення від притягнення до відповідальності за кримінальне правопорушення. Звичайно ж, цю вимогу виконати неможливо. Його вже підозрюють в кількох злочинах", - заявив він .

За словами голови ОДА, в Полтаві зловмисникові дали автомобіль лише з однією метою, щоб він виїхав якнайдалі від людей. Це вийшло, і є впевненість, що пересічні громадяни міста не постраждають.

"Інформація про те, що злочинець із заручником рухаються по центральних дорогах до Києва - не є правдою. Злочинець знаходиться в Полтавській області. Операція по затриманню злочинця була плановою. У нього виявилася граната, і йому вдалося взяти поліцейського в заручники. Поліція зробив все, щоб вивезти злочинця за межі міста. По цій операції створений окремий штаб і всі стежать за дією співробітників спеціального призначення. Було відомо, що чоловік підозрюється у низці злочинів. Вся інша інформація по злочинцеві і операції з'явиться вже після того, як злочинець буде затриманий", - запевнив він.

Синегубов додав, що події, які відбулися в Луцьку і в Полтавській області, не пов'язані. Після завершення спецоперації всі події будуть проаналізовані і будуть зроблені висновки щодо подальших кроків.

Раніше Анастасія Мацько, кореспондент "Апостроф TV" з Полтави, розповіла про останні подробиці з місця захоплення поліцейського : за її словами, загарбник рухається в бік Києва.