RU  UA

Філіпчук: коли я переглянув закон "Про медіа", то був шокований

Головний радник Міжнародного центру перспективних досліджень та засновник "Апостроф TV" Василь Філіпчук запевнив, що коли ознайомився з новим законопроектом про діяльність медіа, то був в шоці.

Про це він заявив в ефірі Апостроф TV.

"Коли я переглянув закон "Про медіа", то був шокований. Більшість колег-експертів вважають, що даний документ - тиск на свободу слова. Збільшення повноважень Національної ради є неадекватним заходом. Жорсткі методи контролю також виходять за рамки необхідного врегулювання телеканалів та інтернет-видань", - запевнив він.

За словами Філіпчука, цей законопроект є кроком, який виштовхує вітчизняні ЗМІ в сіру зону. На його думку, в сучасному світі дуже просто обійти регулювання з боку держави.

"Якщо телеканал в Україні позбавлять ліцензії, то він може отримати аналогічний документ в Латвії і передавати сигнал через супутник або в ютубі. У сучасному світі не можна обмежити людей в праві на отримання інформації. Від утиску прав ЗМІ постраждають не тільки медіа і влада, а й все суспільство", - заявив експерт.

Раніше заявлялося, що "Апостроф" виступає проти прийняття скандального закону "Про медіа" .