RU  UA

У "Голосі" побачили намір Зеленського прийняти закон про особливий статус Донбасу

У парламентській фракції «Голос» побачили намір президента України Володимира Зеленського прийняти закон про особливий статус Донбасу для виконання зобов'язань по мінським угодам.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила нардеп з «Голосу» Інна Совсун.

«Ми побачили домовленості президента Зеленського з президентом Путіним щодо перемир'я на Донбасі. Але при цьому ми побачили дуже активні комунікації з Росії про те, що нібито російська сторона залишається незадоволена тим, що Україна не хоче виконувати свої зобов'язання, які були взяті в рамках мінських домовленостей», - заявила вона.

«І очевидно, що в рамках даних зобов'язань Київ погодився провести вибори на непідконтрольних територіях Донбасу і ухвалити закон про особливий статус Донбасу. І те, що ми спостерігаємо, очевидно, є наміром якимось чином виконати ті зобов'язання, які взяті на себе Україною в межах цих домовленностей», - додала Совсун.

За її словами, фракція "Голос" давно заявляє, що мінські домовленості невигідні для України.

«І ті зобов'язання, які Україна на себе взяла в умовах, коли не виконуються зобов'язання, які взяла на себе Росія, - це небезпечний шлях. Фракція не підтримуватиме такий шлях, і ми будемо дивитися, що буде відбуватися на Донбасі. Має розпочатися перемир'я. Однак ми кілька разів бачили, що подібні зобов'язання з боку Росії не виконувалися. І ключове питання зараз: "Чи буде повноцінне припинення вогню на Донбасі?"», - уклала Совсун.

Раніше президент Росії Володимир Путін під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським розкритикував місцеві вибори-2020 в Україні, вважає, що вони суперечать Мінським угодами.