RU  UA

"У Шарія була ціла серія "зашкварів": Мокрик на "Апостроф TV" у Руно

Журналіст Данило Мокрик в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" розповів про найгучніші політичні зашквари, які відбулися влітку 2020 року.

Про журналістські розслідування

Мокрик вважає, що вплив журналістських розслідувань в Україні не дуже великий.

"Багато шанувальників попереднього президента Порошенко заявляють, що "Бігус привів Зеленського до влади" або "втопив Порошенко перед президентськими виборами" через розслідування про "Укроборонпром". Однак рейтинги показують, що перед виходом першої серії сюжету і після цього підтримка Порошенко була приблизно на одному рівні. Я стежив за тим, як це розслідування вплине на рейтинги і коли побачив, що воно майже не вплинуло, то я засмутився", - пояснив він.

Про пародію на Анатолія Шарія

Журналіст розповів, що, знімаючи свій відеоблог, він завжди хотів відповісти Шарію на якісь висловлювання або неправдиву інформацію.

"У Шарія була ціла серія "зашкварів", і я вирішив зняти влог з цього приводу. Не вважаю цю пародію досить вдалою. Однак ніякої реакції від самого Шарія на цей ролик не було", - підкреслив Мокрик.

Про найгучніший скандал 2020 року

"Для мене це безперечно друга серія "плівок судді Вовка", які опублікували в НАБУ. Там стільки корупції і роботи проти правосуддя. І президент цього не прокоментував і не реагує. Але в українських реаліях тільки президент має право ініціювати ліквідацію будь-якого суду. А поки представниця Зеленського у Вищій раді правосуддя виступає на захист суддів Окружного адміністративного суду міста Києва і критикує НАБУ за публікацію. Для мене це набагато страшніше, ніж скандали з дачами і кортежами. Цей суд, він має дуже серйозні повноваження, і я боюся, що Зеленський мовчить і не діє з тих же причин, за якими цей суд не ліквідував Петро Порошенко", - заявив журналіст.