RU  UA

Протестуючий вказав на вразливе місце Лукашенко

Білоруський молодіжний активіст Франак Вячорка назвав головне вразливе місце чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка і пояснив, як протест може перемогти.

Свій коментар він висловив в ефірі "Апостроф TV", 10 серпня.

"Сьогодні тривати вчорашні протести. Вчора протести були хаотичними і неорганізованими. Вважається, що сьогодні прийде більше людей, ніж днем раніше. Я не вірю, що якщо насильство триватиме, то буде більше людей приєднаються до протестів. Мені не подобаються агресивні посили з Телеграм-каналу Nexta, адже білоруси дуже ненасильницький народ і їм потрібна можливість виходити на вулиці мирно. А відразу кидатися на ОМОН - це дорога в нікуди", - запевнив він.

Вячорка переконаний, що без лідера і без централізації протест в Білорусі буде більш успішним.

"Я вважаю, що в Білорусі неможливий ніякий протест, як без лідера. Тільки самоорганізація, тільки креатив і ініціативність знизу можуть протистояти владі. Влада не знає як бути з децентралізованими протестами по всій Білорусі. У цих протестів поки немає лідера і вони відбуваються по всій країні. цей протест найбільше лякає Лукашенка. Йому комфортно працювати, коли все працює за схемами і влади точно відомо, де зберуться люди, скільки їх буде і куди вони підуть. Тоді їм простіше всіх розігнати. А коли це відбувається хаотично, то система влади буксує", - пояснив він.

До цього президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію навколо минули після президентських виборів мітингів і протестів.