RU  UA

Жертва протестів в Білорусі спровокує зростання напруги - Усов

Білоруський політолог і аналітик Павло Усов запевняє, що жертва протестів в Білорусі спровокує зростання напруги напередодні нових протестних акцій.

Про це заявив в ефірі "Апостроф TV", 10 серпня.

"Частково зв'язок в Білорусі глушиться. Думаю, що до вечора буде повне блокування інтернету. Сьогодні ЗМІ поширять інформацію про жертву і до вечора напруга зросте. Зараз і в Мінську, і в регіонах ситуація під контролем влади, однак це не означає, що до вечора з новою силою не спалахне повстання і демонстрації. Сьогоднішній вечір, буде більш важливим, ніж вчорашній. Сьогодні буде більш важливий момент для суспільства і для населення. Всі чекатимуть як населення відреагує на факт загибелі одного з демонстрантів", - заявив політолог.

За словами Усова, поки всі збори відбуваються спонтанно, масового об'єднання і зборів немає.

"Зараз складно прогнозувати ситуацію, так як ситуація дуже напружена. Суспільство перебуває в стані вибуху і сьогоднішній вечір продемонструє здатність протистояння. Але для зміни ситуації недостатньо трьох, п'яти, десяти тисяч. Потрібен більш масштабний протест і не тільки в Мінську, але і в регіонах. У деяких містах міліція, але не ОМОН, відмовилася брати участь в розгоні протестувальників. Вчора влада показали, що вони готові до застосування будь-яких засобів. Якщо в Мінську на вулиці вийде 100-200 тис., то проти такої маси людей не будуть діяти ніякі спецструктури" , - заявив він.

Раніше стало відомо ім'я загиблого під час протестів в Білорусі, що спалахнули після оголошення попередніх результатів виборів президента.