RU  UA

Лукашенко злякався розриву "ланцюжка пропаганди", - Суздалев

Керівник українського офісу «Белсат», журналіст Ілля Суздалев розповів, як Олександр Лукашенко побоюється розриву «ланцюжка пропаганди» в ЗМІ і які кроки робить.

Своєю думкою Суздалев поділився в ефірі Апостроф TV.

«ЗМІ в Росії та Білорусі - це метод впливу, не більше того. Як тільки в Мінську побачили загрозу для цього впливу, вони почали брати фахівців з-за кордону, які повинні не допустити того, щоб була перервана ланцюжок пропаганди», - зазначив журналіст.

За його словами, він бачить чітку аналогію з 2014 роком, коли в Україні починалися події на Донбасі.

«Тоді я працював у Донецькій області і добре пам'ятаю ті події. Коли навесні 2014 року захоплювали Донецьку державну телерадіокомпанію в Донецьку, яка дуже схожа на білоруську "БЕЛТА", нехай вона і не мала такого впливу. Але на території компанії була розташована станція державна, яка ретранслювала сигнал всіх українських телеканалів. І в момент захоплення, поки бабусі стояли з плакатами біля входу, до будівлі зайшли російські технічні фахівці, які пробули там більше години і дуже швидко відключили всі українські канали і масово запустили російські телеканали», - повідомив Суздалев.

«Так що у випадку з Білоруссю проглядаються типові методи Росії. Вони борються за свій вплив на інформаційний простір», - додав він.

Раніше повідомлялося, що під стінами КДБ Білорусі в Мінську зібралися на підтримку політв'язнів люди в червоному одязі, яка символізує криваві насильницькі розгони демонстрацій після виборів президента в країні .