RU  UA

У білоруських протестах відзначили «дуже знакова подія»

Білоруська журналістка Ольга Чекулаева розповіла про «дуже знакову подію» в протестах.

Своєю коментар Чекулаева дала в ефірі Апостроф TV.

«Сьогодні у нас відбулася дуже знакова подія. Гродненська адміністрація пішла на переговори з протестуючими. Там створено Раду суспільної злагоди, і там йдуть серйозні зрушення в цьому відношенні. Гродно - це серйозний обласний центр в Білорусі. А оскільки їх всього шість, то це дуже хороший дзвіночок для влади», - повідомила журналістка.

«Ми дуже сподіваємося на те, що за Гродно підуть і інші обласні центри. Але поки подивимося, чим ввечері скінчиться все в Гродно. Я не виключаю, що наша влада, яка креативом взагалі не відрізняється, цілком може завести в Гродно якихось чиновників. Ми вже жартуємо, що скоро Лукашенко привезе в Білорусь якийсь інший народ, тому що скоро нікого з його прихильників не залишиться», - додала вона.

За словами журналістки, ситуація в Білорусі зараз «вкрай тривожна».

«З страйками ситуація дуже складна. Робочі боятися, робочих залякують. Через страйк виступає далеко не більшість. Деякі почали боятися, що їм не виплатять зарплату. Але при цьому створюється страйковий комітет з досить великою фінансовою подушкою. І я хочу підкреслити, що всі гроші, які зібрані, - це все зібрали самі білоруси. Ніякої допомоги з Заходу немає, і допомоги олігархів. Поки зібрали понад 1 млн доларів. Звільненим страйкарів виплачуватимуть по 500 євро протягом трьох місяців», - зазначила Чекулаева.

Раніше керівник українського офісу «Белсат», журналіст Ілля Суздалев розповів, як Олександр Лукашенко побоюється розриву «ланцюжка пропаганди» в ЗМІ і які кроки робить.