RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путінці побачили підступ у гучному визнанні Туреччини по збитому Су-24

Колишній прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що саме він наказав збити фронтовий бомбардувальник РФ Су-24 в листопаді 2015 року.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на турецьке видання Hurriyet Daily News.

Екс-прем'єр Туреччини зазначив, що його розпорядження, яке було віддано 10 жовтня 2015 року, стосувалось не тільки російського літака, а було загальним для забезпечення безпеки повітряного простору Туреччини.

Давутоглу зазначив, що зробив вищевказане розпорядження після "повторюваних порушень з боку російських літаків, які проводять операцію в Сирії".

"Неправильно піднімати питання через вісім місяців після події... Я би взяв на себе ту ж політичну відповідальність, навіть якщо б це сталося сьогодні", — сказав колишній прем'єр Туреччини.

У свою чергу, прихильники політики президента РФ Володимира Путіна побачили підступ у заяві Давутоглу, про що повідомили в коментарях на сайті "РИА Новости".

"нісенітниця, це була заздалегідь спланована операція, турецький літак злетів з бази, полетів прямо в місце (ближче від свого кордону), де він повинен був зустрітися з Сушкою, збив літак повертається і тут же пішов назад. Там же було купа операторів, які знімали все на відео і знизу чекають пілотів і групу порятунку, найманці. Ердогана і всіх турків намагаються реабілітувати в очах російських людей і та сама влада, яка пережила переворот і наші... Єдиний плюс з усієї тієї сутички - тепер там наші с-400", "Прем'єр вже колишній, а це значить що за бабки або якісь поступки можна взяти провину на себе, прем'єру все одно ні чого не буде, а ось Ердоган типу білий і пухнастий", - пишуть російські користувачі мережі.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно москвичі здивували своїми відповідями на запитання про їх ставлення до Туреччини.