RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Стало відомо про вражаючу історію спасіння американок, які майже півроку дрейфували в океані: відео

Корабель військово-морських сил США врятував двох американок, які дрейфували на яхті в Тихому океані близько п'яти місяців.

Про це пише видання The Seattle Times.

Мешканки Гаваїв Дженіфер Аппель і Таша Фуіаба, а також їх собаки, на початку травня вирушили з Гонолулу на острів Таїті. В кінці травня зламався двигун яхти, але жінки вирішили продовжити шлях на Таїті під вітрилами. Через деякий час у них зламалася і щогла.

Сигнал SOS вони спробували подати лише через два місяці після виходу з Гонолулу, але в тому Тихого океану, де вони були в той час не було кораблів, які б отримали сигнал лиха.

Як кажуть самі врятовані, їм допоміг вижити опріснювач води (в якийсь момент і він поламався, але вони змогли його полагодити), а також річного запасу продуктів, який складався в основному з макаронів, круп і печива.

24 жовтня яхту помітило тайванське риболовецьке судно. Рибалки передали інформацію про яхті береговим службам, які, у свою чергу, зв'язалися з ВМС США. 25 жовтня до яхті підійшов американський десантний корабель Ashland, який і підібрав жінок.