RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Поки що немає конкурента: в Україні оцінили ймовірність імпічменту Трампу

У США на даний момент відсутня база для оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу.

Про це "Апострофу" розповів політичний оглядач Андрій Бузаров.

"Є певні тенденції та ознаки того, що частина ліберально налаштованої американської громадськості хотіла б іншого президента. Але Трамп виграв президентські вибори законно. Всі ті справи, які зараз існують в США проти оточення Трампа, проти Трампа як президента, на мій погляд, не створять відповідну базу для імпічменту президента США. Вони можуть створити проблему його рейтингам. Вони можуть створити проблему для його популярності, але ніяк не для того, щоб змістити його з посади президента", - пише Бузаров.

Він вважає, що кількість скандалів навколо Трампа буде збільшуватися, якщо з'явиться новий політик, який здатний скласти йому конкуренцію.

"Якщо з'явиться нова людина від Республіканської чи Демократичної партії, який міг би скласти конкуренцію Трампу, тоді кількість скандалів і компроматів проти Трампа буде збільшуватися. Так як слабкий рейтинг президента – це погано для наступних виборів. Але поки немає конкурента у Трампа. В рамках партії, ні навіть з точки зору можливого опонента в Демократичній партії", - зазначив політичний оглядач.

Також він додав, що в Україні недооцінюють популярність Трампа в США.

"Трамп фактично монополізував всю популярність. І мені здається, що в Україні існує неправильне сприйняття Трампа як президента. Ми ще перебуваємо в заручниках тієї кампанії, яка була в Україні рік тому під час виборів президента США, коли всі думали, що переможе Хілларі Клінтон, а реальна ситуація була інша. І все-таки велика частина американського суспільства підтримує президента Трампа, особливо консервативна частина. Тому не виключено, що він, незважаючи на всі свої скандали, буде продовжувати набирати популярність або хоча б зберегти свій нинішній рейтинг. Може бути, не дуже високий, але достатній для того, щоб залишатися президентом США", - констатує Андрій Бузаров.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Імітація Путіна: що чекає на Донбас в найближчі місяці".