RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В ООН озвучили невтішний прогноз для всього людства

Останні дослідження у зв'язку з глобальною зміною клімату на планеті викликають сильну тривогу, оскільки віщують різні природні катаклізми.

Про це заявив генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, передає Центр новин ООН.

"Вчені хвилюються, що ми упустимо момент, не приймемо негайних заходів, і тоді цілі, заявлені в (Паризькій - прим. "Апострофа") угоді, виявляться нездійсненними", - уточнив він.

Відзначимо, що лідери світової спільноти прийняли Паризьку хартію по клімату в грудні 2015 року. Тим самим вони взяли на себе зобов'язання утримувати підвищення глобальної температури в межах двох або навіть півтора градусів за Цельсієм.

"Я починаю питати себе, скільки ще має надійти сигналів тривоги, перш ніж ми почнемо діяти", - сказав Гутерріш.

Він також вказав на той факт, що той "кліматичний хаос", який людству довелося випробувати в минулому році, вилився світовій економіці в кругленьку суму, а саме в $320 млрд.

Для того, щоб не допустити можливих катаклізмів, за словами генсекретаря, необхідно скоротити шкідливі викиди в атмосферу, щонайменше, на 25% в найближчі два роки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ООН повідомляла про те, що приблизно через 22 роки сотні мільйонів дітей у всьому світі будуть відчувати гостру нестачу питної води.