RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Білоруска, стоячи на балконі, отримала від силовика кулю в живіт - вона досі в лікарні

Увечері, 10 серпня, мешканка Бреста (Білорусь) Ольга Рибакова була вдома і стала свідком жорсткого затримання людьми в чорному молодої людини.

Про це пише Tut.by.

Як вона розповіла виданню, вікна її квартири виходять на паркову зону Набережної Франциска Скорини. Близько 23.30 Ольга з сином почули крики з вулиці.

"У нас на вікнах були закриті ролети, і тому ми відкрили балконні двері, щоб подивитися, що відбувається. Я побачила, як люди в чорній формі і шоломах зі щитками били і тягли хлопця в мікроавтобус. Їх було не менше шести осіб. Для мене це шок. Я не припускаю насильство ні в якій формі. Категорично. Дві дівчинки, які були з хлопцем, присіли навпочіпки на траві газону, неподалік. До них підійшли двоє і один з них вдарив дівчинку ногою. Я закричала: "Що ви робите! Перестаньте". На це один із співробітників в грубій формі наказав усім сховатися. Ніхто не очікував, що можуть стріляти, але він в мене вистрілив. Все це сталося за лічені секунди", - поділилася Ольга.

У це складно повірити, але гумова куля влучила Ользі в нижню частину живота і розірвала м'які тканини.

"Зробивши в кімнату декілька кроків, я опустилася на коліна. Біль була жахлива. Уявляючи собі, що від гумових куль бувають тільки синці, подумала: "Ну, гематома буде, раз так болить". Але відчула, що втрачаю свідомість. Син від стресу кричав: "Мама, мама, тільки не йди!" Побачивши кров, я зрозуміла, що свідомість втрачати ніяк не можна. Якщо зачепило судину, то просто стіку кров'ю у сина на руках, адже швидка може затриматися через перекриті вулиці. Я затиснула рану кулаком, щоб не кровило. Син викликав швидку і побіг до бабусі за нашатирем - вони живуть поруч, у сусідній квартирі. Я була щаслива, що не потрапили в сина, ні в моїх батьків", - розповідає Ольга.

Медики, що приїхали оглянули Ольгу, наклали їй пов'язку, поставили крапельницю і забрали в лікарню.

"Мене привезли в залізничну лікарню. Лікарі дуже хороші, весь час до мене приходили, просили потерпіти трошки - операційна була зайнята. Там оперували когось, кого привезли раніше за мене теж з раною від гумової кулі. Мене прооперували в ту ж ніч, прибрали розірвані і розбиті кулею тканини навколо рани. Наклали стерильну пов'язку і відвезли в хірургічне відділення. Лікарі сказали, що я везунчик - внутрішні органи не зачеплені. Зараз у мене відкрита рана. Її підліковують, щоб потім можна було зробити операцію з пластикою. Мені кожен день роблять перев'язки, весь минулий тиждень були крапельниці і уколи. У цьому відділенні всі - лікарі, сестрички, санітарочки - просто дивовижні люди. Незвичайно душевні і дуже професійні", - згадує Ольга в оповіданні виданню.

Постраждала Ольга Рибакова Фото: Tut.by

Цей тиждень жінка проведе ще в лікарні. За її словами складності додає той факт, що її поранили гумовою кулею, адже вона розбиває тканину і вириває шматки м'яса, через що починається некроз тканин. І, якщо рану відразу зашити, то тканини все одно почнуть відмирати, а під швами буде утворюватися гній.

"Такі рани залишають відкритими, щоб відмерло все, що має відійти - поки не зашито. Після буде операція. Лікарі кажуть, що з такими ранами їм не доводилося працювати, адже війна давно закінчилася. Але вони запросять фахівця. Можливо, з опікового відділення" , - розповідає він.

Брестчанка подала заяви до Слідчого комітету з вимогою провести перевірку і притягнути винних до відповідальності.

Як писав "Апостроф", в Білорусі порушили кримінальну справу проти опозиції за заклики до "захоплення влади".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: