RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Російські хакери атакували найбільший трубопровід США: спливли гучні деталі

Американська компанія Colonial Pipeline Company, яка є найбільшим оператором трубопроводів в США, через хакерську атаку була змушена відключити частину своїх комп'ютерних систем, влада з цього приводу оголосила надзвичайний стан.

Про це повідомляє BBC.

Комп'ютерні системи американської компанії в суботу, 8 травня, було атаковано програмою-здирником ransomware, яка зашифровує файли на уражених комп'ютерах. За їх розшифровку зловмисники зазвичай вимагають викуп.

Таким чином була частково паралізована робота великого підприємства, яке прокачує по своїй системі до 100 млн галонів (майже 380 тис. кубометрів) палива на добу. Цей оператор забезпечує паливом 50 млн американців, що живуть на Східному узбережжі.

За даними джерел CNN, хакерську атаку здійснила російська злочинна група DarkSide.

"Злочинна група з Росії під назвою "DarkSide", як вважають, несе відповідальність за кібератаку з використанням програм-вимагачів на Colonial Pipeline", - пише видання.

Владі США довелося ввести надзвичайний стан, щоб дозволити транспортування палива і нафтопродуктів танкерами в Нью-Йорк.

Крім того, в Білому домі сформували міжвідомчу робочу групу для підготовки до різних сценаріїв, включаючи необхідність прийняття додаткових заходів для пом'якшення будь-якого потенційного впливу на поставки палива.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські хакери викрали тисячі електронних листів з поштових скриньок чиновників Держдепартаменту США.