RU  UA

Можемо залишитися одні: як позначиться на Україні конфлікт США та Китаю

Можливе виникнення конфлікту між США та Китаєм на тлі візиту Ненсі Пелосі на Тайвань несе певні загрози для України. У разі загострення Україна залишиться сам на сам у боротьбі з росією, а США можуть не постачати зброю в таких обсягах, як зараз.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив радник МВС Ростислав Смірнов

"Давайте будемо говорити відверто. Дійсно, ситуація дуже складна. Я маю на увазі потенційні ризики цього конфлікту. Я думаю, не потрібно розповідати, до чого може призвести військовий конфлікт між Сполученими Штатами Америки і Китаєм. Я думаю, тут не потрібно нічого розповідати. Знову ж таки, ситуація може погіршитися, і тут ми можемо залишитися одними, тому що наш найбільший союзник – це Сполучені Штати Америки. Вони нам надають найбільше військової допомоги і так далі. Чи зможуть вони далі надавати нам ту підтримку і те озброєння в тій кількості, як це, наприклад, було до цього? Тому що ми повинні розуміти, що це буде вже боротьба на два етапи і так далі", - пояснив Смірнов.

За словами радника МВС, конфлікт США та Китаю може стати першим дзвіночком Третьої світової війни.

"Однозначно, якщо ситуація буде погіршуватися, це буде гірше для нас. Я дуже сподіваюся, що до цього не дійде, тому що це дійсно може бути першим дзвіночком Третьої світової війни. Хоча це дві держави, але це дві держави – геополітичні монстри, по-іншому не скажу. Тобто це великі країни з великими ресурсами, і ця війна може мати не певне локальне місцезнаходження, а перейти на щось більше. Тому я дуже сподіваюся, що в сучасному світі до цього не дійде. Я думаю, це відчувають і США, це відчуває і Китай, тому що однозначно від цієї війни програють усі", - наголосив Смірнов.