RU  UA

Може виникнути абсурдна ситуація: Андреас Умланд щодо перспектив вступу України до НАТО

Історія зі вступом України до НАТО може призвести до абсурдної ситуації після завершення війни з Росією.

Таку думку в ефірі Апострофу TV висловив аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна

"На жаль, цього не можна очікувати, тому що це означало б прямий вступ НАТО до цієї війни. Звичайно, деякі країни це підтримують, у нас є заява центральних і східноєвропейських країн - членів НАТО. Але я боюся, що буде в чомусь абсурдна ситуація, що Україна вступить до НАТО, коли це вже буде не так потрібно - коли конфлікт із Росією буде вирішено. Я боюся, що завжди буде декілька країн, які не будуть згодні приймати Україну, поки вона має цей конфлікт із Росією. Це континентальні західноєвропейські країни, зокрема Німеччина, Голландія, Італія, Франція. Це просто інше геополітичне бачення світу та Європи. Вони не відчувають, що цей конфлікт стосується їх самих”, - зазначив аналітик.

Умланд також висловився з приводу сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн".

"Я чекаю переходу від постачання радянського типу до танків західного типу – Leopard, Abrams. Це те, на що багато хто сподівається. Може, зараз ще не буде прийнято таке рішення, але вже було оголошено постачання інших важких озброєнь, особливо протиповітряних та гаубиць. Зараз це вже серйозніше виглядає, ніж влітку, те, що Німеччина постачає. Краще пізно, ніж ніколи”, - заявив аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", масований ракетний обстріл України російськими військами 10 жовтня сприяв тому, що НАТО передаватиме Україні більше систем ППО.