RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більше, ніж в минулому році: Трамп схвалив надання Україні великої військової допомоги

Президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджетні асигнування на 2018 фіскальний рік, яким визначається сума допомоги для України.

Про це повідомляє Голос Америки.

Раніше Трамп заявив, що планує ветувати документ, так як в законі не згадані понад 800 тисяч одержувачів програми допомоги неповнолітнім дітям незаконних мігрантів, а прикордонна стіна з Мексикою не профінансована у повному обсязі.

Документ складається з 2232 сторінок і передбачає розподіл витрат на 1,3 трильйона доларів.

У ньому збільшено фінансування на підтримку України. Допомога буде складати 620,7 мільйона доларів. Ця сума перевищує минулорічний кошторис.

Пентагону виділяється 200 млн доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн дол більше асигнування 2017 року. Кошти будуть спрямовані на фінансування конкретних проектів американської підтримки збройним силам України (підготовка військовослужбовців, поставки військової техніки і спорядження, летального зброї оборонного характеру, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичне забезпечення). Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних і сил безпеки України.

Допомога Україні по лінії Держдепу США і причетних агентств визначена в сумі 420,700 млн доларів, що на 10 млн перевищує відповідні витрати минулого року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 ракет і 37 пускових установок протитанкових комплексів Javelin на суму 47 млн. доларів.