RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Найбільша втрата США: в Пентагоні зробили заяву про теракти в Кабулі

У ЗМІ з'явилася інформація, що в столиці Афганістану Кабулі прогриміли ще кілька вибухів. Таким чином, зараз відомо вже про шість терактів і їхня кількість може зрости. В результаті атак смертників загинули десятки людей. Серед них 12 військовослужбовців США.

Про це повідомив канал Fox News, посилаючись на офіційних осіб і власні джерела.

При цьому загибель 12 американських військових вже підтвердили в Пентагоні. Серед них один парамедик. Всі інші - морські піхотинці. Крім цього ще 15 американських військовослужбовців постраждали, отримавши травми різного ступеня тяжкості. Також під час цього вибуху десятки американців і людей інших національностей отримали поранення. Про це повідомив Глава збройних сил США на Близькому Сході і в Афганістані Кеннет Маккензі.

Смертник, який забрав життя військових США, діяв в районі воріт Еббі, які є одним з головних входів на територію аеропорту Кабула. За вибухом послідувала перестрілка.

Те, що відбулося, по суті, є найбільшою втратою армії США в Афганістані за весь час їхньої військової кампанії. Такі заяви, в тому числі, озвучують і на найвищому рівні в Пентагоні.

Раніше ми також повідомляли, про те, що відомо на даний момент про ситуацію в Кабулі, де 26 серпня сталася серія атак терористів-смертників.