RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У США зійшов з рейок поїзд: троє людей загинули і десятки постраждали, фото

У США пасажирський потяг зійшов з рейок, в результаті чого троє людей загинули і десятки постраждали. Аварія за участю восьми вагонів поїзда Empire Builder сталася близько неподалік від Джопліну, що в штаті Монтана, в суботу вдень.

Про це повідомило видання nytimes.

Влада заявила, що щонайменше три людини загинули і ще 50 отримали поранення.

Amtrak повідомив, що інцидент стався близько 16:00. за місцевим приблизно в 322 км на північ від острова Хелена. На борту знаходилися близько 141 пасажирів і 16 членів екіпажу.

Поїзд складався з двох локомотивів і 10 вагонів.

"Amtrak працює з місцевою владою над транспортуванням і безпечною евакуацією всіх постраждалих", - йдеться в заяві залізничної служби.

Тим часом в офісі шерифа округу Ліберті підтвердили загибель трьох людей.

Аманда Фрікель, координатор служб екстреної допомоги і лих округу Хілл, заявила в інтерв'ю, що "більше 50 осіб отримали поранення".

Вона сказала, що рятувальники з шести округів прибувають на місце події і що п'ять лікарень були готові прийняти поранених пасажирів. За її словами, поруч також стояло декілька медичних вертольотів.

"Всі, хто живі, були визволені з місця аварії", - сказала Фрікель.

Посадові особи евакуювали людей, котрі вижили, в два різних місця і проводили їхній підрахунок. Співробітники служби екстреної допомоги планували розмістити людей в готелях, як тільки їхні медичні потреби будуть задоволені.

Очевидці стверджують, що в перші миті аварії це було схоже на турбулентність в літаку.

Остін Кнудсен, генеральний прокурор Монтани, сказав, що солдати дорожнього патрулю Монтани були серед тих, хто допомагав в рятувальних операціях. "Ми молимося за безпеку всіх пасажирів і членів екіпажу, які перебували на борту", - сказав він.

Хоча сходи поїздів Amtrak з рейок трапляються рідко, в останні роки все ж сталося декілька смертельних аварій.

Раніше ми також повідомляли про те, поїзди "Укрзалізниці" знову затримуються через обвал грунту.