RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Допомоги Ізраїлю без України не буде: республіканці провалили ще одне голосування в Конгресі

Палата представників Конгресу США не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю без допомоги Україні на суму 17,6 мільярда доларів.

Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Гроші є, але ви тримаєтеся: чи проголосують у Конгресі США за допомогу Україні

Вказано, що відповідний проєкт не отримав достатньої підтримки від двох третин законодавців, здобувши 250 голосів за та 180 – проти.

Проти проєкту виступила консервативна частина республіканців, які мають більшість у Палаті представників, оскільки вона проти рішення спікера Майка Джонсона не компенсувати фінансування Ізраїлю змінами в інших частинах бюджету, що означало б, що така допомога збільшила б його дефіцит.

Водночас більшість демократів розцінили голосування як трюк республіканців, спрямований виключно на те, щоб поставити їх у скрутне становище, адже вони підтримують допомогу Ізраїлю, але не окремо від підтримки України, Тайваню, допомоги палестинцям у Газі та фінансування безпеки американо-мексиканського кордону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дональд Трамп погрожує виходом США із НАТО, як тільки на Європейський Союз буде скоєний військовий напад.

  • Вас також може зацікавити:

Байден готовий закрити кордон з Мексикою: названо умову

Міграційна криза в Техасі: у Сенаті погодилися на компроміс

Непокірний Техас: суть конфлікту між штатом та Білим домом та всі подробиці