RU  UA

Найдорожча катастрофа тисячоліття: в Німеччині підрахували збитки від липневих повеней

У Німеччині підрахували збитки від найбільшої за кілька століть повені. Втрати оцінили у 30 млрд євро, через що повінь стала найдорожчою катастрофою за останнє тисячоліття.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Німеччина

У Німеччині порахували збитки, які принесла найлютіша за кілька століть липнева повінь. Їх оцінили у 30 мільярдів євро. Саме стільки грошей знадобиться, щоб відновити зруйновані об'єкти інфраструктури у містах і селах.

Найбільших збитків стихія завдала федеральним землям у Рейн-Вестфалії. Туди міністерство фінансів перерахує половину коштів - 15 мільярдів євро.

Італія. Сицилія

На Сицилії почав вивергатися вулкан Етна. Хмару попелу було видно на висоті в шість кілометрів. Водночас влада не закривала авіапростір над аеропортом сицилійського міста.

Етна - найвищий та найактивніший вулкан Європи. У горі розташовано до 400 вулканічних кратерів. В середньому кожні три місяці один з них викидає потоки лави. Кожні 150 років через виверження руйнується одне з селищ, розташованих поруч із вулканом.

Італія. Венеція

Повінь затопила головну площу Венеції. Велика вода не призвела до руйнувань, а навпаки допомогла туристам охолодитися. Люди прогулювалися площею святого Марка по щиколотку у воді. Кафе і ресторани продовжували працювати.

Сильні дощі влітку - для Венеції явище рідкісне. Востаннє негода лютувала тут два роки тому. Тоді стихія завдала збитків на мільйони євро.