RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський співак розповів про переслідування за веселу пісню про Путіна

Російський бард і громадський активіст Михайло Новицький розповів про переслідування за його пісню про президента РФ "Путін хелло".

Про це Новицький повідомив в інтерв'ю російській редакції Радіо Свобода".

Публікуємо запис пісні "Путін хелло".

Бард зазначив, що "єжовщина" ходить за ним по п'ятах, але він не побоюється за своє життя. Однак, каже Новицький, влада забороняє його концерти, що значним чином позначається на матеріальному становищі.

"Ось ти взяв в оренду зал, вклався в рекламу, глядачі купили квитки, а тобі за день до концерту кажуть: чао-какао, концерт скасовується", - зазначив російський бард.

Він зазначив, що пісня "Путін, хелло" була написана в 2014 році, але вона стала популярною лише через рік – після мітингу на Марсовому полі.

Новицький додав, що в РФ на великі фестивалі проникає мілітаристська тематика, на якій зараз будується поняття патріотизму.

За його словами, альтернативою виступів на великих фестивалях є публікація своїх записів в Інтернеті.

"Путін хелло" до мільйона переглядів мало не за три доби набрав тільки на одному ресурсі. Тож поки є можливість знайти братів по розуму", - підсумував російський бард.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Михайло Новицький заспівав українську народну пісню "Несе Галя воду" на Марші миру в РФ проти війни в Україні.