RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У мережі висміяли відео з РФ з випадом Азарова на адресу української мови

У соціальних мережах висміяли сюжет російського пропагандистського ТБ, в якому колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова залучили як експерта з української мови.

Відео з цим сюжетом опублікували на сторінці Роисся 24 у Facebook.

У сюжеті йдеться про те, що в Україні нібито замінюють іноземні слова на неологізми. Азаров розповів, що об'їхав всю Україну і жодного разу не чув, щоб морг називали "трупарнею".

"Коли Азаров говорить, росіяни впевнені, що це він українською, українці — що російською. Подібним у нас відрізнявся тільки Мутко зі своєю англійською", "Видатний філолог і лінгвіст Микола Янович — викривач австро-угорської шароварщини!", "Нарешті в кінці життя і на заслуженому відпочинку в оточеннi улюблених берізок Азіров зайнявся своїм справжнім покликанням — філологією", "Як не старався пан Азаров свого часу навчити хохлів правильній малоросійській вимові — нічого у нього не вийшло. Мало того, ситуація тільки погіршується", "Рашисти переживають за всі чужі мови. Почали вкидання, що казахську на латиницю переводять. А морг, виявляється, російське слово", "Забули включити до словника слово "кровосісі", "Спробуйте вимовити його знамените "бімба", "Азарова запросили як експерта з укр. мови. Ржу", — зі сміхом коментують відео користувачі Facebook.

Як відомо, колишній прем'єр-міністр Азаров відомий своїм поганим володінням українською мовою. В історію увійшли такі його слова, як "бімба" ("бомба") і "кровосісі" ("кровососи"). У народі діалект української та російської мов, на якому говорив Азаров, стали називати "азіровкою".

Як повідомляв "Апостроф Економіка", у вереснi суд постановив відновити виплату екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову української пенсії.