RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як по ній вдарить указ Путіна про визнання паспортів "ДНР" і "ЛНР"

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що визнання документів так званих "ДНР" і "ЛНР" може вдарити насамперед по РФ, так як буде сприяти поїздкам туди озброєних людей з Донбасу, які вміють тільки стріляти і грабувати.

Про це Бєлковський сказав у коментарі "Апострофу".

Політолог зазначив, що указ про визнання паспортів "ДНР" і "ЛНР" не представляє жодних нових істотних прав людям, які й так мали право проїжджати в РФ.

"Він означає тільки одне — це чистий піар-стимул для багатьох людей зі зброєю приїжджати в Росію з України. Відповідно, це підвищення загрози і небезпеки РФ. А юридично це означає майже нічого. Вони ж і так могли приїжджати до Росії, не було жодної проблеми", — вказує Бєлковський.

За його словами, обурення з приводу цього демонстративного указу знаходяться виключно в площині public relations.

"Указ закріпив існуючий стан справ. Проблема тільки в одному, що люди з величезною кількістю зброї, отриманою від Росії ж, зможуть їхати в РФ. А оскільки вони вміють тільки стріляти і грабувати, то вони можуть РФ влаштувати "капець не по-дитячому", — попереджає політолог.

Бєлковський резюмує, що метою указу є чергова піар-витівка Володимира Путіна проти Заходу, щоб примусити його відновити переговори щодо ролі Росії на пострадянському просторі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Станіслав Бєлковський назвав ймовірного наступника Чуркіна в ООН.