RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Санкт-Петербурзі влаштували мітинг під українськими прапорами на підтримку кримських татар: відео

У суботу, 18 листопада, в російському місті Санкт-Петербург активісти провели одиночні пікети на підтримку кримських татар і проти репресій в окупованому Криму.

Відео акції розміщено на YouTube.

Акцію, яка відбулася на Невському проспекті, провели активісти "Демократичного Петербурга".

Учасники мітингу вийшли на пікети з національним прапором кримських татар та плакатами із закликами до припинення репресій.

Також деякі активісти закликали до бойкоту чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в РФ в наступному році, а також зажадали звільнення українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Кремля.

Зазначимо, що деяких активістів намагалися провокувати і ображати. Однак у справу втрутилася поліція. Звернемо увагу, що співробітники правопорядку не стали заважати проведенню акції.

Нагадаємо, ряд активістів з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в ініціативу "Стратегія-18" (позначає день депортації кримських татар 18 травня 1944 року). Кожен місяць 18 числа активісти виходять на вулиці, щоб розповісти про стан справ у Криму, інформувати росіян про факти порушення прав і свобод людини.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Гаррі Каспаров висловився з приводу можливості виникнення в РФ масових протестів.