RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Екс-ватажок ДНР розповів про великі втрати путінських найманців в Сирії

Колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гиркин (Стрєлков) заявив, що підрозділи ПВК "Вагнер" під час бойових дій в Сирії втратили досить велику кількість бійців.

Про це Гиркин написав в своєму блозі на livejournal.

"Сьогодні зустрівся зі старим товаришем, який завершив свій річний контракт в ПВК "Вагнер". У тій самій роті, яка, штурмуючи (замість сирійців) Дейр-ез-Зор, побувала в оточенні, втратила більше половини особового складу, двох ротних і всіх ротних командирів. Номер роти повідомляти не буду, але всі, хто "в курсі" - його і так знають", - зазначив бойовик.

"Нічого особливо нового не почув. Хіба що, деяку конкретику щодо втрати "Вагнера" за минулий рік (на кінець листопада – 210 "двохсотих" і втричі більше "трьохсотих" - і, конкретніше, в піхоті даної ПВК "кожен п'ятий" "одвухсотілся", - також додав Гиркин.

При цьому бойовик зазначає, що дана статистика може бути не повною. Його співрозмовник розповів, що говорити про скорочення чисельності російського військового контингенту в Сирії не доводиться. Навпаки, число російських військових і найманців постійно зростає.

Раніше стали відомі уточнені втрати після обстрілу російської військової бази в Сирії.