RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​Як в Росії "борються" з коронавірусом: багатодітна мати поділилася шокуючою історією

У Росії через переповнені лікарні не приймають пацієнтів, у яких може виявитися коронавірус.

Про це повідомляють в Telegram-каналі "Підйом".

Історію розповіла мати трьох дітей Ірина з міста Северодвинськ. За словами жінки, їй 6 днів відмовляли у госпіталізації з інсультом і пневмонією. Лікарі аргументували це тим, що в лікарнях немає місць.

"6 днів була температура 38,7. Почалися судоми, викликали швидку. Якби запізнилася на пару хвилин, не відкачали б. Повезли по лікарнях шукати місця", - зазначив багатодітна мати.

Вона додала, що лікар оглядав її на вулиці, а після цього терміново призначив комп'ютерну томографію грудної клітки і головного мозку. Жінку повезли на дослідження, а потім назад в медсанчастину, але там не було місць.

"Повезли до 2-ї міської, тут мене залишила швидка на носилках. Я пролежала 2 години: про мене забули. Чоловік знайшов і підняв бучу. Прийняли. Оглянула лікар - терміново в реанімацію. Там і сказали, що мікроінсульт", - розповіла Ірина .

За словами жінки, у її однорічних трійнят і чоловіка теж підвищена температура. Вони знаходяться вдома. Дітям прописали жарознижуючі та інгаляції. Аналіз на COVID-19 взяли тільки у Ірини, результатів поки немає.

Також жінка поскаржилася, що в лікарні "їжу розносять по вулиці і подають через вікно, в туалеті немає води".

Як повідомляв "Апостроф", в Росії за минулу добу від ускладнень COVID-19 померла найбільша кількість хворих з початку пандемії - 232 особи, з них 76 померли в Москві.