RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Росія похвалилася "Термінаторами", здатними атакувати літаки і вертольоти: фото і відео

У Росії почали освоювати бойові машини підтримки танків (БМПТ) "Термінатор".

Про це повідомляє Міноборони РФ.

"Бойова машина підтримки танків "Термінатор" - багатоцільова і високозахищена, що має потужне озброєння, сучасні прилади управління вогнем і високу маневреність. "Термінатор" здатний вражати легкоброньовані цілі, танки і БМП, спільно з військовою ППО вести боротьбу з вертольотами і низколетящими малошвидкісними літаками" , - зазначає прес-служба військового відомства.

Партія з восьми "Термінаторів" була поставлена в гвардійську танкову дивізію, дислоковану в Челябінській області.

"Танки не втратили своє значення на сучасному ТВД (театрі воєнних дій. - "Апостроф"). Щоб вони не відволікалися під час виконання своїх головних завдань, як раз і потрібні БМПТ, тобто машини, які можуть їх прикривати, знищуючи насамперед танконебезпечну живу силу, вертольоти і безпілотники. Особливо важливу роль "Термінатори" грають в міських умовах, де танки ще більш уразливі, ніж на місцевості ", - пояснив кандидат військових наук Сергій Суворов.

"Термінатор" - це багатоцільова високо захищена бойова гусенична машина вогневої підтримки на базі танка Т-90. БМПТ озброєна двома 30-міліметровими гарматами, великокаліберним кулеметом, протитанковим комплексом "Атака-Т". "Термінатор" може вражати легкоброньовані мети, танки і БМП, спільно з силами ППО ефективна проти вертольотів і літаків противника.

"Термінатор" має дуже розвинені можливості по виявленню мети, а його озброєння дозволяє вести вогонь відразу по 5 цілям. Ракети БМПТ мають надзвукову швидкість і можуть застосовуватися як проти броньованих цілей, так і добре укріплених вогневих точок", - сказав військовий експерт Олексій Хлопотов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 26 листопада в акваторії Білого моря російські військові провели випробування гіперзвукової ракети "Циркон". Ракети пускали з борту фрегата "Адмірал Горшков".